tiistai 12. elokuuta 2014

vaikeaa

Jatkanpa edelleen purnaamistani...puolitoista viikkoa aikaa lääkäriin ja toivottavasti siitä pian olis laparoskopia, tässä taas mietin opintojani sillä loppuvuodesta on taas 7viikkoa harjoittelua ja haluaisin nämä endo- ja lapsettomuusriesat kuriin ennen sitä. Pitää nyt sit kysyä samalla mitä tässä tapahtuisi, jos vielä kerran ivf-suohon upottaisi itsensä...siis mikä muuttuisi että edes kannattaisi lähteä. Sillä en oikein jaksa uskoa että tulos muuksi muuttuu, jos ei edes ole selvää missä oikeastaa on vika. Ei lääkityksen muutokset auta siihen ettei munasolut hedelmöity tai alkiot on paskoja...äh en ees jaksa noita miettiä

Koska tilannehan on tällähetkellä se että kystapuolelle koskee koko ajan, pientä tuikkailua kohdun alueella on ollut kuukautisista lähtien (joo kp1 yks oli tossa viikko...vai kaks sitten...no kuitenkin hetki sitten). Yleensä tää menkkojen ja ovulaation väliaika on ollut kivutonta...ainakin siedettävää, nyt syön päivittäin särkylääkkeitä jotta pystyn työni tekemään ja lenkillä käymään. Nämä (oudotkin) kivut ei ole ainut ongelma, lisäksi päätä särkee vähän väliä, astma oireilee lääkityksestä huolimatta ja pääni on ihan mössöä (tunteet hyppii suunnasta toiseen...itkeä tihutan ja kiukuttelen syyttä)...tuntuu kuin olisi pahinkin pms menossa, mutta kierto on vasta alussa...


Sekopää, mikä sekopää...mut vaikeeta tää on, ku pitäis joku suunta valita...pakko tässä olis edetä johonkin. Surettaa vaan ettei suunta taida olla se minne luulin meneväni. Hitto et voi olla vaikeeta, kun ees olis normaaliolo.

10 kommenttia:

 1. Kyllä mä teinä vielä koittaisin lapan jälkeen, jos lääkäri näyttää vihreää valoa. Onhan teillä vielä lääkkeitä kokeilematta ja mun lääkärin mukaan esim. Menopur on yleisesti ottaen parempi kun puregon. Me saatiin puregonilla 9 alkiota ja menopurilla vaan se 3, mutta siirretty blasto oli kaksi luokkaa parempi kuin edellisellä kerralla ja yllätykseski vielä yksi jäi pakkaseenkin..


  Uskoisin, että jos yhtään mietityttää jatko, niin kannattaisi vielä kokeilla. Ihan varmasti tuntuu raskaalta, mutta enemmän varmaan kaduttaisi myöhemmin jos vikaa korttia ei olisi käytetty.

  Tsemppiä ja voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pohdin että pitäisikö vielä siihen rääkkiin lähteä, pitää nyt keskustella lääkärin kanssa asiasta. Koska en todellakaan jaksa jos mitään muutoksia ei tehdä, en koe että samalla kaavalla mitään positiivista aikaan saataisiin. Jotenkin ajatuskin piikittelystä ja punktiosta ahdistaa, siihen ku vielä miettii sen puhelun "vain yksi hedelmöittyi/yksikään ei selvinny sulatuksesta/ei nämä oikein lähteny jakaantumaan" JOS siirtoon pääsisi niin kaks viikkoa helvettiä negatiiviseen tulokseen saakka. Joo, nyt ei tunnu siltä että siihen lähtisin...kattoo miten käy.

   Poista
 2. Tsemppiä. <3 Itsekin varmaan koittaisin vielä, mutta enhän voi tietää, mikä tarkalleen on teidän tilanteenne ja kuinka suuret teidän voimavaranne.

  VastaaPoista
 3. Ei sille mitään voi. Viimeinenkin kivi on käännettävä. Mä taidan jatkaa hoitoja seuraavien menkkojen jälkeen. Tässä mikään huuhaaenergiavyöhyketsädääm auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tsädäämit auta :D meillä jatko tapahtuu, JOS tapahtuu, ensi vuonna....toi tatskakin nyt sitä taukoa antaa ja pitää nyt saada muut puitteet kuntoon ennenku yhtään koeputkea miettii.

   Poista
 4. Voihan itku... Tsemppiä kovasti. Toivottavasti jaksat vielä taistella.

  Kun kärsii vuosia lapsettomuudesta, on ärsyttävää kun muut mistään mitään tietämättömät tulevat neuvomaan. En silti malta olla kommentoimatta, anteeksi jo etukäteen.

  Jos olisin sinä, muuttaisin ensimmäisenä ruokavalioni pysyvästi 100% tiukaksi paleodieetiksi ja katsoisin siitä eteenpäin, mitä muuta vielä lisäksi vaaditaan... Voisi olla, että ns. pelkkä paleodieetti ei riittäisi vaan tarvittaisiin vielä rajoitetumpi ruokavalio ja paljon muita hoitokeinoja, mutta tekisin kaiken niin että voisin lopulta ajatella tehneeni kaikkeni - oli lopputulos siinä vaiheessa sitten mikä tahansa...

  Tsemppiä kovasti Feeniks <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi paleo?

   Poista
  2. Siksi, että olen saanut sen käsityksen, että paleo auttaisi endometrioosiin ja että sen avulla endometrioosista voisi päästä eroon. Lisäksi paleo on varmasti muutenkin hyvä, kun vaan pitää huolen, että saa energiaa tarpeeksi. Itselläni ei ole endometrioosia niin en ole tuohon tarkemmin perehtynyt, mutta englanninkielisiltä sivuilta netistä löytyy kyllä tietoa esim haulla paleo for endometriosis. Esim tällaisella sivulla asiasta näytettäisiin kertovan: http://paleononpaleo.com/endometriosis-paleo/

   Itse en siis mitään tiedä, mutta tilanteessasi lähtisin perehtymään tuohon :)

   Poista
 5. Minäkin toivon että jaksatte vielä yrittää, koska niin älyttömästi toivon teille onnistumista. Mutta ymmärrän että jokainen hoito vie voimia ihan älyttömästi ja lohduttomuus kasvaa jos onnistumista ei tule :( Haluaisin ajatella että kuitenkin jokaisella hoitokerralla on toivoa ja mahdollisuus että raskaus alkaa, vaikka todennäköisyydet vaihtelisivat. Mutta se on niin surullista ettei sitä etukäteen tiedä miten lopulta käy:(
  Lähetän hurjasti voimia ruokavalion ylläpitoon ja elämäntapamuutoksiiin ja hoitoihin, jos niihin päädytte! Ja vaikka ette päätyisikään, voimia paljon lähetän tietenkin myös siihen <3

  VastaaPoista
 6. Voimia täältäkin! Ja peukut myös sille, että jaksaisitte vielä yrittää. Toivon sydämeni pohjasta, että kaikki kääntyisi vielä hyväksi teille.

  VastaaPoista