lauantai 4. kesäkuuta 2016

Historiallinen Berliini

Me siis lomailtiin, käytiin Berliinissä pitkä viikonloppu. Jokseenkin epäilevästi reissuun läksin, mulla on vähän ollu vastahankaa ton saksankielen kanssa ja siitä johtuen koko maan kanssa...no niinhän siinä kävi että rakastuin tuohon kaupunkiin. Siihen miten siellä historia näkyy, sen ihmisiin ja maisemiin. Ihanaa arkkitehtuuria ja historian havinaa...jokseenkin jännä nähdä miten niinkin "rumalla" historialla varustettu kaupunki voi olla niin kaunis. Tonne varmaan joskus mennään uudestaan niin että on enemmän aikaa kuin vain viikonloppu.
Ehdottomasti suosittelen käymään ja jos sinne menette niin kannattaa varata aikaa...tai valita valmiiksi mitä haluaa nähdä, sillä me juostiin ku päättömät pitkin poikin ja yritettiin nähdä kaikki.

Meillä oli alunperin tarkoitus ottaa sellainen rivertour ja jokea pitkin lillua nähtävyyksiä katsellen, se kuitenkin jäi...ostettiin liput hop on- hop off-bussiin ja sillä seikkailtiin nähtävyyksien välillä...silloin kun ei jaksettu kävellä. Jalkaan kannattaa varata kunnon kengät, sillä nähtävää riittää ja jos tykkää kävellen liikkua niin askeleita kertyy :)


Ja sitten kuvakoostetta  pitkin kaupunkia.

Eläintarhan ötököitä, uskomaton määrä kaikenmoisia eläimiä...huikee paikka, mutta kovin ristiriitaisin tuntein sieltä lähdettiin pois. Jokseenkin aina tulee vähän ristiriitainen olo eläintarhoissa, hienoa nähdä erilaisia eläimiä, mutta niiden olot vähän mietityttää.Story Of Berlin-museosta. Museossa päästiin näkemään ydinbunkkeri. Aika pieneen tilaan olisi pitänyt survoa yli 3000ihmistä ja kyllä mietitytti miten oma nuppi kestäisi montaa päivää tommosessa tilassa. Museo itsessään oli tosi kiinnostava, edettiin kronologisesti pitkin Berliinin historiaa huoneesta toiseen...saatiin jopa suomenkielinen kirjanen, mistä lukea mitä kyseisen huoneen historiaan kuului.KaDeWe-ostoskeskus. Sisältä en kehdannut kuvata, osa liikkeistä oli sen verran kalliita ettei edes ovelle kehdannut mennä...vartijat pokkuroivat noiden luxusliikkeidein ovilla. Kuudennen kerroksen herkkutiskit olivat uskomattomia, sieltä saisi mukavat ja hienot piknik-eväät. Kotiin ostettiin suklaata ja kahvia tuolta.

Berliinin tv-torni, täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Näkee Berliinin ylhäältä käsin. Seuraavalla reissulla kyllä varaan liput illalle valmiiksi, sillä haluan nähdä miltä kaupungin valomeri näyttää illalla...tosi huikea kokemus ja oli jonottamisen arvoinen. Tänne voi netin kautta liput ostaa etukäteen ja välttää jonot (vaikkakin ennakkolipun ostaneetkin joutuivat hiukan jonottamaan laukun tarkastukseen)

Braudenburgin portti ja toria.

Hmm...tää oli jostain :D

Maailmankello, Alexanderplatzilta

 Berliininmuuria

Holocaustin muistomerkki

Ristejä Berliininmuurin uhreille

Meidän hotellin aamupalaa

Näkymää tv-tornista


Muutama kuva Berliinin akvaarion ihmeellisyyksistä

Tämmönen pläjäys. Ihana ja ihmeellinen kaupunki. Toivon että päästään pian uudestaan ja on enemmän aikaa seikkailla kaupungissa, sillä paljon jäi näkemättä ja fiilistelemättä.

2 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia! :) Varsinkin tuo hotelliaamiainen houkuttais :D Kyllä se matkailu tuo elämään iloa ja avartaa! Mihis seuraava reissu suuntautuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barcelona ois suunnitelmissa seuraavaksi :) joko loppusyksystä tai alkuvuodesta lähdetään epsanjaa katsomaan, jos vaan kaik kuviot menee niinku pitää

      Poista