lauantai 14. toukokuuta 2016

Asumus

Kuvat on nyt noita mun instakuvia, kun en saa kameraa ja läppäriä toimimaan yhdessä, enkä siis saa uusimpia kuvia siirrettyä koneelle...jos jollain on joku jippo saada nämä keskustelemaan keskenään niin mielellään otan neuvoja vastaan (ei auta ajureiden tms päivittäminen)

Mutta sit asuntoon...me siis muutettiin tässä keväällä. Nykyinen asunto on rakennettu entisiin seurakunnan tiloihin. On siis pohjaltaan hiukan erilainen kuin perus kerrostalo...tai rivari, en oikein tiiä miksi tämän nyt luokittelisi. Meidän asunnossa on kaksi kerrosta, yläkerrassa on olohuone, keittiö ja kylppäri. Keittiöstä pääsee omaan pihaan, pihaan jossa voi aamulla nauttia kahvit auringonnousua katsellen ja illalla iltateen ilta auringosta nauttien...kivasti aamuisin ja iltaisin pääsee auringosta nauttimana
, eikä asuntoon koko päivää aurinko paahda.
Alakerrassa on makkari, vaatehuone ja toinen vessa. Kummassakin kerroksessa on ulko-ovi. Alakerta on semmoinen "bunkkeri", ei ikkunoita ja sijaitseekin maan alla...siihen huoneeseen rakastuin kun tätä käytiin katsomassa. Yläkerta on taas täysin vastakohta, isot ikkunat ja ihanan valoisa asunto, kevään tultua ei olla pahemmin valoja käytetty kun ulkoa tuleva valo riittää.
Tämä kollaasi on alakerran kylppäristä, mulla oli pidempään haaveena saada ns.retrovessa, minne tulee vanhoja suosikin julisteita ja semmonen korivaunu tavaroille. Vielä tuolta puuttuu vähän tavaraa, en vaan ole löytänyt oikeenlaista sälää mitä sinne haluan...mutta eiköhän oikeenlaista kasari/ysäri krääsää vastaan tule.


Nämä on olkkarista, aika pian muuton jälkeen otettuja...ei tavarat ihan noin enää ole. Jokainen seinä on eri värinen, mies ei alkuun siitä tykännyt...mutta näyttää sopeutuneen niihin. Alkuun tuntui että asuntoon tulee liikaa ikeaa, kun ostettiin noi lipastot ja sitten vielä miehelle työpöytä sieltä. Välillä tuntu että tästä tulee semmonen kamala kliininen musta-valkea kämppä (ja en tarkoita pahalla tuota, en vaan osais ite semmosessa asua). No lopulta tänne päätyi siskon vanha hylly, vanhempien luota matka-arkku ja nojatuoli jne ja olkkari alkoi tuntu enemmän meidänlaiselta. Seinillä on enemmän tauluja nykyään, telkkarille on vieläkin tyhjä aukko seinällä mutta epäilen ettei tuota ikinä saada seinälle nostettua...ja toisaalta mulla ois pari tauluideaa siihen kohdalle jo.


Keittiöstä ei nyt ole kuin tämä kuva...ikean turkoosit lipastot ja aamupala/leipomispiste. Lipastojen yläpuolella on kaapisto, jossa on astiat. Keittiössä meillä on pirttipöytä penkkeineen, vaikka harvemmin siellä syödään...mutta on se pöytä hyvä olla. Harkinnassa olisi pyöreä pöytä tuoleineen, mutta vielä ei ole löytynyt sitä "oikeaa" pöytää. Ai joo noi pöllöt ostin jostain kirpparilta miehelle joululahjaks.


Minä rakastan tätä asuntoa ja kaikkia sen omituisuuksia. Välillä aamuisin lenkiltä tullessa tai iltaisin nukkumaan lähtiessä saatan jäädä hetkeksi tuijottelemaan seiniä ja pohtimaan miten hyvä tuuri kävi, että saatiin tämä asunto. Tämä on meille täydellinen, koirilla on tilaa ja tästä on tullut meille oma rauhan paikka. Paikka jonne voi kutsua ystäviä illanviettoihin tai möllöttää telkkarin edessä kahdestaan. Lähistöllä on älyttömän hyvät mahdollisuudet erilaisiin lenkkeihin ja keskusta on kävelymatkan päässä.

1 kommentti:

  1. Kiva asuntopostaus! Ihanaa että viihdytte kodissanne, se on tärkeää! Ihanat pöllöt keittiössä! :) Itse täällä asuntokuumeen kourissa lueskelen näitä mielelläni! En valitettavasti osaa auttaa teknisten asioiden kanssa et miten sais kuvat helpommin siirrettyä.. :D Jään oottaa, josko joku osais sua auttaa, ja jos laitat lisää kuvia! Rentoa viikonloppua :)

    VastaaPoista