tiistai 18. kesäkuuta 2013

onnellisuus

"Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvääPsykoanalyysin perustajan Sigmund Freudin mukaan rakkaus ja työ ovat tärkeimmät onnen lähteet.
Onnellisuus ei käsitteenä ole uusi. Esimerkiksi Aristoteles ja Vanhan testamentin kirjoittajat pohtivat syvällisesti ihmisen onnen ehtoja. Noissa kirjoituksissa korostettiin ihmisen hyveellistä elämää onnen lähteenä. Nykyajan pohdinnoissa sen sijaan korostuu kysymys siitä, voiko yksilö löytää oman onnensa. Tähän liittyy muun muassa sanonta "Jokainen on oman onnensa seppä"."
Lähde wikipedia

Olen viimeaikoina pohtinut onnellisuutta,  mikä tekee minut onnelliseksi. Olen kuitenkin nykyään onnellinen, tekisikö positiivinen raskaustesti minut onnellisemmaksi...tietysti tekisi, mutta olenko nyt "onneton" kun en ole raskaana...en. 
Tällä erää minut onnelliseksi tekee työni ja opintoni, pidän todella kesätyöstäni ja opinnoistani, viimeisen vuoden aikana olen huomannut että sairaanhoitajan työ on se mitä haluan työkseni tehdä ja tästä työstä nautin. Näiden lisäksi minut onnelliseksi tekee mieheni ja koiramme, meillä asiat on hyvin: kumpikin on tällä hetkellä töissa ja suhteemme tuntuu vahvemmalta kuin aiemmin. Uskonkin että viime vuosien koettelemukset ovat tehneet meistä vahvempia parina ja hitsanneet meitä yhteen, toivottavasti tämä vahvuus auttaa meitä  kestämään tulevat hoidotkin.

Minä siis olen onnellinen, toivottavasti vielä joskus tiedän millaista onnea on olla raskaana ja miten suuri onni on olla äiti <3

Jouduin muuten blogista tarkistelemaan milloin kierron pitäisi vaihtua ja huomasin huolestuttavan seikan mun kierroissa clomien jälkeen...joka kierto on ollut pari päivää pidempi kuin edellinen...eli nyt en tiedä milloin kierron tulisi vaihtua, periaatteessa kp1 olisi kaiten pitänyt olla tänään tai viime sunnuntaina, riippuen miten laskee (kierto alunperin 28päivää, viimeisin oli 30päivää)...huonolla tuurilla kp1 osuu juhannukseen...hyvällä tuurilla sitä ei tule ollenkaan, en vaan nyt oikein tiedä lähtisinkö testaamaan vai odotanko vielä pari päivää... kuitenkaan tässä kierrossa ei ihmeemmin olla sekstailtu ja menkkaoireitakin on pikkuisen ollut. Ehkä vielä odotan ja pidän peukkuja pystyssä että ihme olisi tapahtunut...vaikken oikeasti siihen uskokaan, on kiva vähän aikaa kuvitella "entä jos sittenkin...?"

(Häiritsevää on se etten enää voi luottaa kellontarkkaan kiertooni)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti