maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kp1 ja tuomio

Tulihan se vuoto vihdoin! Ja sitten olennaisempaa...

Tapasin tänään leikkaavan kirurgin, leikkaus yritetään saada toukokuulle...jos ei onnistu niin omasta pyynnöstäni leikkaus siirtyy syyskuuhun.
Magneettikuvista löydöksiä:

 • oikeassa munasarjassa kolme (!) endometrioomaa, se ultrassakin näkynyt reilu 2senttinen suurin ja se poistetaan leikkauksessa, pienempiä yrittävät poistaa mutteivat lähde tuhoamaan munasarjaa niiden takia
 • kohdun takana endometrioosilevy (?) johon suoli on kiinnittynyt, ei kuulemma kuitenkaan tunnustellessa ja ultratessa näyttänyt pahasti olevan kiinni, kun liikkui nätisti erillään kohdusta (eli toivon tuon tarkoittavan ettei avannetta tule)
 • tilanne ei ole niin ruma ja paha kuin voisi kuvitella kipujen perusteella :)
Pillerit on aloitettava tästä kierrosta, jotta tilanne entisestään rauhottuisi ja toivotaan että tuo suolen tilanne paranisi ja leikkauksen jälkeen on syötävä hormoneita, jottei tilanne räjähdä käsiin heti uudestaan. Hieman jäi semmonen kuva että oisko siellä se neljäs hoito mahdollinen vielä loppuvuodesta kuitenkin...tai sitten lähdemme yksityiselle luovutetuilla soluilla kokeilemaan ja siihen saakka pillereillä pidetään tilanne kurissa.

Ja sitten pikkunen pommi, mua haastatellaan MTV3:n lifestyleen lapsettomuudesta...millon musta näin avoin tuli?


6 kommenttia:

 1. Oho! Mä oon kyllä onnellinen sun puolesta, jos pääset jo toukokuussa laparoskopiaan. Ei mullakaan se tilanne niin paha ollut, mutta silti kivut/vuodot/vaivat helpotti aika paljonkin laparoskopian jälkeen.

  Ja vaude tuo haastattelu! Oot tosi rohkea <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä että uskallatte olla avoimia ja rohkeita! Avoimuutta tarvitaan!

  Toivottavasti laparoskopia auttaa.

  VastaaPoista
 3. Yritin keksiä millä tavoin toivottaisin jaksamista tuohon kaikkeen. Ja totesin, että kirjoittaisin monta samanlaista lausetta peräjälkeen, siispä näin yhteisesti: Tsemppiä kaikkeen jännittävään! :D

  VastaaPoista
 4. ai sulla on isoin 2 senttinen. Mulle sanottiin, etteivät lähde leikkaamaan alle 6 senttisiä. Miten sä sait puhuttua leikkauksen? Tsemppiä sinnekin suuntaan!

  VastaaPoista
 5. Mulla varmaan se että hoidot ei saanu mua raskaaksi sai noi vihdoin leikkaamaan mut. Toisaalta toi "endolevy" tuolla kohdun takana varmaan on iso syy miks leikkaavat ja mun kivut. Oisin aan toivonu et ois ollu vaan jotain pientä pinnallista toi endo, eikä mitään tommosia kammottavia "laattoja" :/

  VastaaPoista